Wie is de beste vrouwelijke belegger?

Het is moeilijk om te zeggen wie de beste vrouwelijke belegger is, omdat beleggingsprestaties afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals beleggingsstrategieën, timing en marktomstandigheden. Er zijn echter enkele vrouwelijke beleggers die bekend staan om hun succes op het gebied van beleggen. Enkele bekende namen zijn:

  • Cathie Wood: Cathie Wood is een gerenommeerde Amerikaanse belegger en oprichter van ARK Investment Management. Ze staat bekend om haar focus op innovatieve en disruptieve technologiebedrijven. Haar ARK-fondsen hebben indrukwekkende rendementen behaald en ze wordt geprezen om haar visie op de toekomst van technologie.
  • Abigail Johnson: Abigail Johnson is de voorzitter en CEO van Fidelity Investments, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het moderniseren van het bedrijf en het aanbieden van nieuwe beleggingsmogelijkheden, waaronder cryptocurrencies.
  • Mellody Hobson: Mellody Hobson is een succesvolle Amerikaanse investeerder en co-CEO van Ariel Investments, een van de grootste zwarte-bezeten investeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten. Ze heeft een sterke achtergrond in financiën en is een invloedrijke stem in de investeringswereld.
  • Muriel Siebert: Muriel Siebert was een pionier op Wall Street en werd in 1967 de eerste vrouw die een zetel kreeg op de New York Stock Exchange. Ze heeft een opmerkelijke carrière gehad als belegger en was een voorvechter van vrouwen in de financiële sector.

Verder lezen

Overig

De drijvende kracht achter inflatie in de Eurozone

Onderzoek van het @IMFNews laat zien dat stijgende bedrijfswinsten bijna de helft van de inflatie veroorzaken in de Eurozone. Dat …

Overig

Sander Schimmelpenninck onthult, maar verzwijgt kapitaal discriminatie vrouwen

Volgens gegevens van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, bedroeg de genderkapitaalkloof in 2019 gemiddeld ongeveer 32% in …